A HÁZ TÖRTÉNETE

Vihar szálló-Magyar csárda rövid története
1895-ben építtette a Kővágóörsi származású Schwarcz József, aki szatócsboltként és vendéglőként üzemeltette. A Vihar szálló és vendéglő bejáratát ábrázoló 1899-es kiadású képeslap az első képes anyag a házról.
Ekkor az épületben volt egy nagy étterem, ivószoba, tágas bolti helyiség, 4 vendégszoba, nagy borpince, jégverem, istálló, kocsiszín! 1907-ben még Schwarcz Józsefé volt.
 
1938-ban már biztosan Magyar Csárda néven üzemelt és csakúgy, mint ma is hat kiadó szobája volt. 1939-ben több rendezvényt is tartottak éttermi részében. Verekedős hely volt, talán a borkimérése miatt szabadultak el akkoriban az indulatok.
 
A Schmidt-penzió képét ábrázoló képeslapot 1936-ban adták ki, a név hibásan szerepel a képeslapon, az épület nagy valószínűséggel a házunkat ábrázolja, ami akkor már Magyar Csárda néven működött.
Az államosítás során állami kézbe kerül, sokáig rendőri szállásként használják. Később ismét magánkézbe kerül, egy Nagy nevezetű család, majd egy osztrák tulajdonos birtokolja 19 éven keresztül. És itt indul el a mi történetünk.
 
 

Káli44 Vendégház • Révfülöp